Sheep and Raven Agnieszka Rojewska

Będzie mi szczęśliwiej – Agnieszka Rojewska o Sheep and Raven

Agnieszka Rojewska nie należy do osób, które poprzestają na tytułach mistrzowskich. Cieszy się z tego, co osiągnęła, ale wyciąga ręce po więcej. Jest w stanie przeżyć bez kawy nawet cały miesiąc, o ile ma owce – oj, przepraszam – krówki. Z widomych powodów kolekcjonerka dzbanków na mleko i butelek termicznych, może mieć ich całe zaplecze, za to krytyczna i bezwzględna, gdy chodzi o selekcję kawy (ze 120 próbek wybiera 4).

Pierwsza kobieta, która wygrała Mistrzostwa Świata Baristów (2018 r.), mistrzyni świata w kategorii World Coffee in Good Spirit (2022) zdradza:
• czym karmi owce, a co podrzuca krukom;
• co jest trudniejszą sztuką: palenie czy parzenie kawy;
• kto należy do „ziomków” Rojes;
• jakie są skutki picia zbyt dobrej kawy;
• co Rojewska ma w piwnicy;
• kto jest „matką” superkruków i wywalonych owieczek;
• co można znaleźć w ofercie Sheep&Raven.

Poza tym Agnieszka opowiada o planach na przyszłość, m.in. o wielkiej inwestycji na Dolnym Śląsku (pracuje nad stworzeniem miejsca do edukacji, agroturystyki i palarni kawy w jednym), na której finalizację musimy poczekać jeszcze kilkanaście miesięcy.
Za to już wkrótce będziemy mogli wypić z Agnieszką kawę w jej „flagship store” w Warszawie.

Jeśli chcesz już dziś znaleźć swojego białego kruka i odkryć swoją czarną owcę, rzuć okiem na stronę sheepandraven.com
W rozmowie również Maksym Volkovytskyi

 

Słuchaj w
🎧 Spotify
🎧 Apple Podcas

Zdjęcia Ewelina Wiercińska

Partnerem Podcastu o kawie jest Coffee Machines Sale, dostawca wyposażenia dla palarni kawy.
Coffee Machines Sales

Posłuchaj również odcinka Nieoczywista droga do ideału.

Related Posts