Poznaj naszych gości

Coffee Race – JESTEŚMY GŁODNI!

Klubopiekarnia WODA z konceptem ROASTELIER


Kama Adamiec – Łapię zajawkę i przepadam

ZAO Coffee

Kuba Kalusiński – tańcząca ekspresja

Woda do kawy – Tomasz Darowski (BRITA Polska) i Błażej Walczykiewicz (Coffee Support)


La Cava – Mistrzowie dwóch światów: Edukacja vs. Rzemiosło

BEST Barista Challenge – poszukiwanie najlepszych baristów w Polsce!

Parzymy Przelewamy 2023. Odwiedzamy Katowice!

Two Coffee Champs 2023 – festival kávy Bratislava

Kafar Palarnia Kawy – Niezwykłe trio / palarniakafar.pl

Trendy 2023 – Roboty robią kawę!

Filip Bartelak: Człowiek – maszyna pomiarowa niedoskonała

Roastelier – Autorska kawa palona w kawiarni

Będzie mi szczęśliwiej – Agnieszka Rojewska

Nieoczywista droga do ideału – Ultra Specialty. Bartosz Ciepaj

Odcinek na który nikt nie czekał – Konrad i Paweł, Q&A

O mistrzostwach i planach na 2023! – Dominika Gafka i Marcin Zakrzewski 

Jak działa dobra kawiarnia? – Czeski mindset w Typika Polska

Aeropress w Vancouver. Marcin Zakrzewski w drodze na Mistrzostwa Świata

Proszę najbardziej owocową robustę w menu – Mikołaj Pociecha

To złoto dla Ciebie. Aleksander Smęt – podwójne zwycięstwo

Dlaczego cena kawy wciąż rośnie?

Co parzą homebariści?

Coffee Machines Sale – jak założyć palarnię kawy?

Uczestnicy Mistrzostw Polski Brewers Cup 2022 w Lublinie!

Uczestnicy zawodów Dalla Corte Cup 2022

Runty Roaster – Kamil Zalewski

Paulina Ostrowska – Mistrzostwa Polski Aeropress 2022

Michał Ziemielewicz, Jakub Sasin – Przepis na idealne espresso z Dalla Corte

Anna Oleksak – Wielkie projekty Anny Oleksak 

Wojciech RzytkiTy parzysz, ale to oni wybierają
Rafał KaniewskiTy parzysz, ale to oni wybierają

Konrad Oleksak  – Konrad Oleksak i Simplo, czyli kawa z języczkiem.

Marta i Andrzej – kawiarnia Dobra Materia – Warszawa. Drugi raz w podcaście.

Michałem Cieślak – Napar Coffee
Bartek Kędra – Napar Coffee
Piotr „Alvaro” Nowak  – Napar Coffee

Anna Górka – Woda ma znaczenie. Jak filtrować w domu i w kawiarni?
Eliza Morawska – Woda ma znaczenie. Jak filtrować w domu i w kawiarni?
Piotr Wyszyński – Woda ma znaczenie. Jak filtrować w domu i w kawiarni?

Paula Gwarek – Q-Graderzy z misją
Błażej Walczykiewicz – Q-Graderzy z misją

Alex Tęcza – ROST, czyli kawa z misją.
Bartek Krzymowski – ROST, czyli kawa z misją.
Krzysiek Rzyman – ROST, czyli kawa z misją.

Wojtek Białczak – Five Elephant – Być jak barista 2
Jakub Poręcki  Hałas Cafe – Być jak barista 2

Coffed Tomasz Leszczyński, Grzegorz Gębarowski – Polskie piece podbijają świat.

Gosia Kamińska – Być jak barista
Kamil Policht – Być jak barista
Błażej Stempin– Być jak barista

Jola Czermińska, Piotr Jeżewski (88grains) – Importerzy 2.0

Kuba Kalusiński – Modern Barista i Mistrzostwa Polski Brewers Cup 2022

Mistrzostwa Polski Cup Tasters 2021
Katarzyna Zyzało-Moczydłowska – SCA Poland
Jarosław ZiółkowskiPalarnia Bracia Ziółkowscy
Maksym Volkovytskyi – palarnia HardBeans
Mateusz Dąbek – Dobra Palarnia Kawy
Kamil Zalewski – palarnia Runty Roaster
Alan Kwiecień – kawiarnia CoffeeDesk
Krzysztof Blinkiewicz – SCA Poland, palarnia kawy Autumn Coffee

Joanna Szmigiel – Q Arabica Grader,

Krzysztof Barabosz  – Hard Beans

Mateusz Karczewski, Jakub Przybylski  – Stronghold.pl

Finaliści Mistrzostw Polski Aeropress 2021:
Karina Gmurkowska
Maksym Volkovytskyi
Wojciech Lipko


Marcin Rzońca  – Specialty Coffee Association 

Bracia Ziółkowscy  – Palarnia Kawy 

Łukasz Gałęcki – Aeropress Poland, kawiarnia Cophi Solutions

Sławek Saran – kawiarnia Forum 

Paweł Siemaszko  – ekspert do spraw filtracji wody AkVo

Rafał Przybulok – Czajnikowy.pl, Herbaciarnia Czajnik – Zabrze

Kamil Zalewski – Home barista and coffee enthusiast, runtyroaster.pl

Marta i Andrzej  kawiarnia Dobra Materia – Warszawa

Konrad Konstantynowicz  – palarnia Czarna Fala, współprowadzący podcast
Kawy z palarni Czarna Fala  możesz zamówić na stronie: https://czarnafala.pl

Marta Niwińska firma szkoleniowa Coffee Support
Więcej o szkoleniach Marty znajdziesz na stronie: https://coffee-support.com

Michał Matan – kawiarnia Relax na Wilczej – Warszawa

Armand Zieminski – Kawiarnia Kawałek – Warszawa

Karolina Kosno  – Heresy Coffee

Piotr Jeżewski – Heresy Coffee, 88 Grains
Michał Sitarek – Zaparz Mnie

Grzegorz Zieliński – Notes Sensoryczny

Błażej Walczykiewicz – firma szkoleniowa Coffee Support
Więcej o szkoleniach Błażeja znajdziesz na stronie: https://coffee-support.com

Malwina i Sebastian – Dżungla Cafe, Poznań

Marcin Potkański Pan od Kawy, MitteCafe, Gdańsk

Sprawdź propozycję współpracy z Podcast o kawie.