Gośćmi odcinka są roaster Mateusz Karczewski [ instagram.com/math.karczewski ] wraz z Jakubem Przybylskim.
Opowiadają dla kogo jest piec Stronghold.
Rozmawiamy o jego przewadze nad innymi piecami do palenia kawy.
W rozmowie nasi goście opowiadają:
- Dla jakiego rodzaju biznesu najbardziej pasuje piec do palarnia kawy Strongold?
- O automatyzacji, czyli przewadze nad innymi piecami.
- Co musisz mieć aby rozpocząć produkcję kawy z wykorzystaniem pieca Stronghold?
- Czy kawa ze Strongholda smakuje inaczej niż z innych piecy?
- O portugalskim rynku kawy i Fabrica Coffee
- O drodze zawodowej Mateusza i Jakuba.
- O projekcie Roastvism.
6 sierpnia 2021, palarnia Czarna Fala. Na zdjęciu:
Mateusz Karczewski (Stronghold)
Jakub Przybylski (Stronghold)
Jakub i Mateusz na codzień pracują w palarni AudunCoffee
Konrad Konstantynowicz (Podcast o Kawie)
Paweł Kwiatkowski (Podcast o Kawie)
Stronghold S7
Waga pieca 72 kg
Maksymalny zasyp ziarna 850g
Zasilanie 240V
Więcej o piecu i kontakt w PL z Mateuszem i Jakubem: www.stronghold.pl (do czasu uruchomienia strony kontakt przez Instagram).
Strona producenta: www.strongholdroasters.com
Foto: digi.daga
Sprawdź też:
Byłbym bardziej radykalny – palarnia Czarna Fala, Konrad Konstantynowicz
Zostań naszym patronem. Dzięki Twojemu wsparciu chcemy rosnąć szybciej!